Τοποθεσία

Πληροφορίες

Καλώς ήρθατε στο Three Hills Boutique

Το 3HILLS BOUTIQUE είναι η εναλλακτική πρόταση στον τουρισμό και έχει σχεδιαστεί με σκοπό να καλύψει κάθε ανάγκη και προτίμηση κατά τη διαμονή σας. Συνδυάστε προτάσεις απόδρασης τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα. Βρίσκεται μόλις 12 χλμ από την πλησιέστερη πόλη της Κατερίνης. Η τοποθεσία είναι προικισμένη τόσο με όμορφες μεγάλες αμμώδες παραλίες όσο και με επιβλητικά βουνά. Στον Νομό μας θα βρείτε πολλές όμορφες παραλίες, οι οποίες είναι προσβάσιμες σε απόστασεις από 18χλμ έως 33χλμ.

Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε ένα από τα πιο διάσημα βουνά στον κόσμο τον “Όλυμπο”. Περιπλανηθείτε στις μαγευτικές διαδρομές του, την εξαιρετική βιοποικιλότητα και την πλούσια χλωρίδα του. Τα άλλα βουνά μας «τα Πιέρια Όρη» είναι γνωστά για την πλούσια χλωρίδα τους. Κυρίως για τα φυλλοβόλα δάση τους καθώς και για ορισμένα σπάνια είδη αγριολούλουδων. Τα βουνά είναι καταπράσινα με πλούσια και ποικίλη βλάστηση από πυκνά δάση οξιάς, βελανιδιάς, καστανιάς, μαύρα και κόκκινα πεύκα.

Κλίμα

Η Ελλάδα έχει ένα τυπικό μεσογειακό κλίμα, το οποίο προσφέρεται για ήπιους και συχνά υγρούς χειμώνες και ξηρά καλοκαίρια.

Η χώρα είναι κυρίως ηλιόλουστη όλο το χρόνο. Το βόρειο τμήμα της χώρας μπορεί να είναι πολύ κρύο κατά την περίοδο του χειμώνα, ακόμη και με χιόνι σε ορισμένες περιοχές.

Παραλίες

Στη λευκή αμμουδιά της Ολυμπιακής Ακτής, που απέχει μόλις 18 χλμ. από τον Τρίλοφο, όμορφα κιόσκια με ξύλινα πατώματα και ξαπλώστρες σας περιμένουν να κάνουν τις διακοπές σας ακόμα καλύτερες. Είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση μία ημέρα νωρίτερα. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παραλίεςτης Πλάκας Λιτοχώρου, του Πλαταμώνα και των Αλυκών.

Αξιοθέατα για επίσκεψη

ΔΙΟΝ, ΠΙΕΡΙΑ

Ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου βρίσκεται στις βορειοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου και σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νότια της Κατερίνης. Το αρχαίο Δίον, “η πόλις του Διός”, η ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, ακόμη κι αν σήμερα είναι σωριασμένη σε ερείπια, μεταδίδει στον επισκέπτη τη μεγαλοπρέπεια της εποχής της. Στο αρχαιολογικό πάρκο μπορεί κανείς να περπατήσει ανάμεσα στα ευρήματα αλλά και να επισκεφτεί το αρχαιολογικό μουσείο. Στην Αρχαιοθήκη φυλάσσεται το μεγαλύτερο ίσως αρχαίο ψηφιδωτό στην Ελλάδα, έκτασης 100 τετραγωνικών μέτρων. Ο συγκεκριμένος χώρος κατασκευάστηκε δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο ειδικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου ψηφιδωτού.

ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, ΠΙΕΡΙΑ

Ο Πλαταμώνας ταυτίζεται με το περίφημο κάστρο του. Το Κάστρο του Πλαταμώνα είναι κάστρο της Φραγκοκρατίας, χτισμένο κατά τη Μεσοβυζαντινή περίοδο. Βρίσκεται νοτιοανατολικά του Ολύμπου, σε μικρή απόσταση από την σημερινή πόλη του Πλαταμώνα και μόλις 40 χλμ. Από την Κατερίνη.

ΟΛΥΜΠΟΣ, ΠΙΕΡΙΑ

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα και απέχει 50 λεπτά από τον Τρίλοφο. παγκοσμίως είναι γνωστό κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, αφού στην κορυφή του (Μύτικας-2.918 μ.) κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» Θεοί. Οργανωμένα ορεινά καταφύγια με ποικίλες ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών, που θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές του.

ΒΕΡΓΙΝΑ, ΠΕΛΛΑ

Η Βεργίνα είναι πιο γνωστή ως η τοποθεσία των αρχαίων Αιγών, η πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Το 336 π.Χ. ο Φίλιππος Β δολοφονήθηκε στο θέατρο των Αιγών και ο γιος του, ο Μέγας Αλέξανδρος, ανακηρύχθηκε βασιλιάς. Το μουσείο της Βεργίνας απέχει μόλις 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από τον Τρίλοφο.